top of page

Biografie

Jan-Willem Schaafsma studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en behaalde zijn masterdiploma aan de Dutch National Opera Academy.

Na zijn master zong hij o.a. Lysander in A Midsummer Night’s Dream (Britten), Belmonte in Die Entführung aus dem Serail (Mozart) en Lenski (Jevgeni Onegin, Tschaikovsky). Hij zong solo’s bij de NPS-zaterdagmatinee, De Nationale Opera, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera (titelrol in Bernstein’s Candide). Ook speelde hij rollen in producties van Barok Opera Amsterdam en Opera2Day.

    In 2021 was hij te zien bij De Nationale Opera in Een lied voor de maan en bij het Orkest van de Achttiende Eeuw in Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin.

    Zijn concertrepertoire strekt zich uit van Monteverdi tot Berio, en werkte daarin met de grote orkesten van Nederland. Hij zong o.a. de aria’s in de allereerste Matthäus Passion die Reinbert de Leeuw ooit dirigeerde.

    Jan-Willem zong met orkesten als Koninklijk Concertgebouw Orkest, Noord Nederlands Orkest, Orkest van de Achttiende Eeuw, Nederlands Philharmonisch Orkest, philharmonie zuid nederland en De Nederlandse Bachvereniging. Hij werkte onder dirigenten als Ed Spanjaard, Edo de Waart, Ivor Bolton, Cristian Macelaru, Kenneth Montgomery, José Esandi, Shunske Sato en Reinbert de Leeuw.

Download

bottom of page